Renkaan hinnan ja laadun merkitys korostuu, kun kilometrejä tulee paljon

Ylijoki Metsäenergia Oy on merkittävä toimija sahojen, sellutehtaiden, energialaitosten, kierrätys- ja biopolttoaineiden kuljetuksissa Etelä- ja Länsi-Suomessa. Yrityksen kalustokapasiteetti mahdollistaa toiminnan laajalla alueella ja sen raskaan kaluston ajoneuvoille kertyykin merkittävä määrä kilometrejä vuosittain. Kuten monen muunkin kuljetuspalveluyrityksen, myös Ylijoki Metsäenergian merkittävä kustannuserä ovat kuljetuskaluston renkaat. Niiden osalta yritys luottaa pitkäaikaisen kumppaninsa Green Treadin tuotteisiin ja palveluihin.

Renkaan kulutuskestävyys ratkaisee

Ylijoki Metsäenergian autot liikennöivät pääasiassa Etelä- ja Länsi-Suomessa sahoilta tehtaille sekä terminaaleista lämpö- ja voimalaitoksiin. Yli 20 ajoneuvoa kerryttää huiman määrän kilometrejä vuodessa, joten renkaiden kulutuskestävyyden tulee olla hyvä.

”Meille erinomaiseksi vetorenkaaksi on osoittautunut Otani OH-320 rengas, joka on ajoneuvoissamme ympärivuotisessa käytössä. Esimerkkinä, Otanin renkaat laitettiin alle syksyllä 2020 ja suunniteltiin vaihdettavan keväällä 2021. Kun renkaat otettiin pois, niissä oli vielä niin reilusti kulutuspintaa jäljellä, että ne laitettiin syksyllä 2021 takaisin alle. Renkailla ajettiin kaiken kaikkiaan yli 250.000 km”, sanoo Ylijoki Metsäenergian kalustosta vastaava Marko Ylijoki.

Kuvassa uusi Otani OH-320 rengas ja 250.000 km ajettu rengas. Kulutuspintaa on vielä hyvin jäljellä.

Lue koko asiakastarina>>